Onze Franse Keuken

Pain Perdu – Wentelteefjes

Kidscuisine, Lunch | maart 18, 2017 | By

Een rustige zaterdagochtend. Prima moment om eens even pain perdu, oftewel ‘wentelteefjes’, te maken. De meiden mochten uiteraard helpen. Dat werd een uitdaging zullen we maar zeggen. Vooral het omdraaien van de, in het eimengsel geweekte, boterhammen verliep niet helemaal soepel.

Daardoor was de uiteindelijke hoeveelheid ‘geslaagde’ versies kleiner dan verwacht (en gehoopt). Maar ach,…het belangrijkste is dat de ladies hebben zitten smullen. Bovendien hebben we nu een goede reden om ze snel nog eens te maken. Volgende keer kunnen we allemaal mee genieten :-)….

Pain Perdu

Voorbereidingstijd5 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 10 sneetjes casino wit
  • 2 eieren
  • 250 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker +extra voor bestrooien
  • 1 theelepel kaneel +extra voor bestrooien
  • gezouten roomboter

Bereiding

  • Kluts de eieren in een platte schaal goed door elkaar. Voeg melk, suiker en kaneel toe en kluts goed.
  • Leg de boterhammen één voor één in de schaal en draai ze om. Ze zuigen zich vol met het eimengsel.
  • Smelt een klont boter in een koekenpan en bak de doorweekte boterhammen in een paar minuten aan beide kanten mooi bruin.
  • Verdeel de gebakken boterhammen over bordjes en bestrooi met nog een beetje extra basterdsuiker en/of kaneel. Bon appetit!

Opmerking

Adapted from www.wentelteefjes.com

2 Comments

  1. Claudia

    maart 18, 2017 at 3:23 pm

    Oh man, wéntelteefjes! Heerlijk! En hoe zompiger, hoe lekkerder. Manlief moet ze niet – juist vanwege die zompige substantie – maar ik word er blij van. Is er geen kookvideo van de dames met de wentelteefjes? Want daar worden we allebei heel blij van 🙂
    Hele dikke kus,
    Clau

    Reply
  2. Nell Nijssen

    maart 21, 2017 at 7:41 pm

    Mij maak je ook heel blij met deze pain perdu. Troosteten, dat is het, in zijn meest ultieme vorm. Wel lekker heet kunnen eten, afgekoeld is de pret heel wat minder.

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress