Onze Franse keuken

Zilverui-rozijnen chutney

Saus/Chutney/Pesto | March 23, 2017 | By

Zilverui-rozijnen chutney. Héél simpel om te maken – serieus een kwestie van de inhoud van een pot zilveruitjes in een pannetje kieperen met nog vier andere dingen. Dan lekker een kwartiertje laten pruttelen en klaar ben je. Ik vond het gerecht in één van mijn knipselmappen. Het komt uit een oude Allerhande. Ik heb eigenlijk alleen de verhoudingen wat aangepast. Tijdens het koken ruikt het overigens wel een beetje in je keuken. Dat is eigenlijk altijd het geval bij het maken van chutneys. Volgens Arjan komt de geur van deze variant het meest in de buurt van ‘frikandel speciaal’. Dat jullie het even weten. 

Ik ben altijd op zoek naar originele smeersels, die ik bij onze kaasplank kan serveren. Dit is weer een leuke ontdekking. Hij heeft een plekje veroverd op onze receptenlijst. Dus – mocht je komend seizoen bij ons op La Panacée vakantie komen vieren – dan is de kans groot dat je deze chutney voorbij ziet komen.

 

Zilverui-rozijnenchutney
Aantal personen: 4
Print
Voorbereidingstijd
Voorbereidingstijd
Ingrediënten
  1. - 1 pot zilveruitjes (340 gram)
  2. - 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  3. - 5 eetlepels rozijnen
  4. - 3 eetlepels ketchup
  5. - 1 eetlepel kerrie
Bereiding
  1. - Kieper de inhoud van je pot zilveruitjes in een steelpannetje.
  2. - Voeg de basterdsuiker, rozijnen, ketchup en kerrie toe. Roer alles door elkaar en breng het geheel aan de kook.
  3. - Draai het vuur laag en laat 15 minuten inkoken. Schep de chutney in een potje en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Het is max. 1 week houdbaar. Dus snel opsnoepen 🙂
Bron: Allerhande
Bron: Allerhande
Onze Franse keuken http://www.onzefransekeuken.nl/

Comments

  1. Leave a Reply

    Marleen
    March 25, 2017

    Oh lijkt me heerlijk……pot uitjes met het vocht?

    • Leave a Reply

      Lisette
      March 26, 2017

      Hi Marleen, ja – het vocht ook in de pan. Echt superlekker. Groetjes, Lisette

  2. Leave a Reply

    wil
    March 27, 2017

    vrijdag gemaakt, super makkelijk en heerlijk, visite heeft gevraagd naar recept!

    • Leave a Reply

      Lisette
      March 29, 2017

      Hi Wil, fijn dat het zo’n succes was. Ik hoop op dezelfde reactie als ik het binnenkort aan onze gasten voorzet. Groetjes uit Frankrijk

  3. Leave a Reply

    Ankie
    March 28, 2017

    Heerlijk! Hoop dat wij dit met een kaasplankje mogen proeven deze zomer 😉

    • Leave a Reply

      Lisette
      March 29, 2017

      Hi Ankie, ja natuurlijk!!Dikke zoen voor jullie alle vier

Leave a Comment