Onze Franse Keuken

Zilverui-rozijnen chutney

Saus/Chutney/Pesto | maart 23, 2017 | By

Zilverui-rozijnen chutney. Héél simpel om te maken – serieus een kwestie van de inhoud van een pot zilveruitjes in een pannetje kieperen met nog vier andere dingen. Dan lekker een kwartiertje laten pruttelen en klaar ben je. Ik vond het gerecht in één van mijn knipselmappen. Het komt uit een oude Allerhande. Ik heb eigenlijk alleen de verhoudingen wat aangepast. Tijdens het koken ruikt het overigens wel een beetje in je keuken. Dat is eigenlijk altijd het geval bij het maken van chutneys. Volgens Arjan komt de geur van deze variant het meest in de buurt van ‘frikandel speciaal’. Dat jullie het even weten. 

Ik ben altijd op zoek naar originele smeersels, die ik bij onze kaasplank kan serveren. Dit is weer een leuke ontdekking. Hij heeft een plekje veroverd op onze receptenlijst. Dus – mocht je komend seizoen bij ons op La Panacée vakantie komen vieren – dan is de kans groot dat je deze chutney voorbij ziet komen.

 

Zilverui-rozijnenchutney

Voorbereidingstijd15 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 1 pot zilveruitjes 340 gram
  • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 5 eetlepels rozijnen
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel kerrie

Bereiding

  • Kieper de inhoud van je pot zilveruitjes in een steelpannetje.
  • Voeg de basterdsuiker, rozijnen, ketchup en kerrie toe. Roer alles door elkaar en breng het geheel aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat 15 minuten inkoken. Schep de chutney in een potje en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Het is max. 1 week houdbaar. Dus snel opsnoepen 🙂

Opmerking

Adapted from Allerhande

6 Comments

  1. Marleen

    maart 25, 2017 at 9:15 pm

    Oh lijkt me heerlijk……pot uitjes met het vocht?

    Reply
    • Lisette

      maart 26, 2017 at 9:10 am

      Hi Marleen, ja – het vocht ook in de pan. Echt superlekker. Groetjes, Lisette

      Reply
  2. wil

    maart 27, 2017 at 8:58 am

    vrijdag gemaakt, super makkelijk en heerlijk, visite heeft gevraagd naar recept!

    Reply
    • Lisette

      maart 29, 2017 at 1:01 pm

      Hi Wil, fijn dat het zo’n succes was. Ik hoop op dezelfde reactie als ik het binnenkort aan onze gasten voorzet. Groetjes uit Frankrijk

      Reply
  3. Ankie

    maart 28, 2017 at 6:18 pm

    Heerlijk! Hoop dat wij dit met een kaasplankje mogen proeven deze zomer 😉

    Reply
    • Lisette

      maart 29, 2017 at 1:02 pm

      Hi Ankie, ja natuurlijk!!Dikke zoen voor jullie alle vier

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress