Onze Franse keuken

Pastinaak spinazie soep

Lunch, Soepen | February 1, 2018 | By

Pastinaak spinazie soep. Mijn lunch van vandaag. Ik heb een heerlijk rustig middagje voor de boeg. Nogal een contrast met gisteren. Toen renden hier 11 kids door het huis. We vierden Marie haar verjaardagspartijtje. Wat een herrie kunnen die kleine mensjes maken zeg – kanonnen.

Gelukkig was het mooi weer. Na het koekjes bakken hebben ze lekker met zijn allen in de tuin gespeeld. Aan het einde van de middag was iedereen bekaf. Toen de meute weer vertrokken was, zijn Arjan en ik gewoon neergeploft op de bank. Het opruimen even uitgesteld tot vandaag. Nu zijn inmiddels alle koek kruimels en gekleurde strooispikkels van de grond gezogen en de slingers weer opgeborgen. Ik zit heerlijk met een kopje koffie erbij, deze post te tikken. Wat een luxe.

Zometeen maak ik even dit fijne soepje voor de lunch. Mijn nieuwe favoriet en ik eet het dan ook best vaak. Het is een recept van Nigella. Ik vond het in haar kookboek ‘Simply Nigella’. Een eenvoudige pure soep met een licht pittige smaak door de toevoeging van garam masala. Het vult goed en is mega-gezond. Dat geeft mij vandaag helemaal een lekker gevoel, na al die taart en koekjes van gisteren.

Het is echt een kwestie van de pastinaak in blokjes snijden en die samen met een teentje knoflook ongeveer een kwartier laten pruttelen in groentebouillon. Dan bladspinazie en wat garam masala er door roeren. Nog 5 minuten op zacht vuur laten staan en pureren maar. Beetje nootmuskaat, zout en peper erbij en KLAAR. Ideaal en lekker.

Pastinaak spinazie soep
Aantal personen: 2
Print
Voorbereidingstijd
Voorbereidingstijd
Ingrediënten
  1. - 500 gram pastinaak
  2. - 1 teen knoflook
  3. - 2 eetlepels olijfolie
  4. - 1 liter groentebouillon
  5. - 150 gram bladspinazie
  6. - 1 theelepel garam masala
  7. - flinke snuf nootmuskaat (van een bolletje)
  8. - zout en peper
Bereiding
  1. - Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Verwijder het velletje van de knoflook en snijd doormidden.
  2. - Verwarm de olijfolie in een soeppan en voeg de pastinaak en de knoflook toe. Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet, zodra het geheel kookt, het vuur lager en doe een deksel op de pan. Laat het geheel 15 minuten pruttelen.
  3. - Voeg dan de spinazie toe. Doe ook de garam masala erbij. Laat nog 5 minuten pruttelen.
  4. - Pureer de soep en voeg een flinke snuf vers geraspte nootmuskaat toe.
  5. - Breng het geheel op smaak met zout en peper. Bon appetit!
  6. (mocht je de soep te dik vinden - dan kan je hem uiteraard een beetje verdunnen met wat water)
Bron: Nigella Lawson
Bron: Nigella Lawson
Onze Franse keuken http://www.onzefransekeuken.nl/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment