Onze Franse Keuken

Zelf maken: Zoet deeg voor taarten

Zoetdeeg.jpg

stap-voor-Stap, Taart | maart 8, 2013 | By

Dit recept voor zoet deeg heb ik uit ‘Le Grand livre de la Pâtisserie Facile’. Tja,….need I say more? Een superhandig en eenvoudig recept voor perfect zoet deeg. Ik gebruik dit als basis voor mijn taarten en maak het gewoon in mijn keukenmachine. In paar minuten gemaakt – uurtje rusten in de koelkast – daarna klaar voor gebruik. Echt een ideale basis voor al je zoete taarten:

Recept: Zoet deeg

Ingrediënten:

– 185 gram bloem
– 55 gram poedersuiker
– 125 gram ongezouten boter, koud en in klein blokjes gesneden
– 1 eigeel
– 1 eetlepel citroensap

Bereiding:

– Meng bloem en suiker samen met de blokjes koude boter in de keukenmachine, totdat je een soort broodkruim structuur krijgt.
– Giet dan, terwijl de machine doordraait, het eigeel en citroensap erbij. Je machine maakt nu zelf een massa en drukt dat in een soort klont door je machine. Zet je machine uit en haal de deegbal eruit.
– Rol de bal in huishoudfolie en leg een uur in de koelkast.
– Daarna is je deeg klaar voor gebruik.

2 Comments

  1. Anoniem

    mei 3, 2013 at 9:22 pm

    hoelang bakken en op welke temperatuur

    Reply
  2. Anoniem

    december 24, 2013 at 7:04 pm

    ik denk graad of 200 en een minuut of 15

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress