Onze Franse Keuken

Kersen kwarktaart

Kersenkwarktaart.jpg

Desserts, Taart | juli 4, 2013 | By

Hier is hij dan – het recept van de kersenkwarktaart. Gemaakt met verse kersen uit eigen tuin.
Recept: Kersen kwarktaart

Ingrediënten:
– half pak bastogne koeken (ongeveer 125 gr)
– half pak kaakjes (ongeveer 100 gr)
– 100 gram roomboter
– 500 gram ontpitte verse kersen (+ eventueel wat extra met pit&steeltje voor de garnering)
– 50 ml cranberrysap
– 8 blaadjes gelatine
– 500 gram volle kwark
– 250 ml slagroom
– 150 gram poedersuiker

Bereiding:
– Breek de koekjes in grove stukken in een keukenmachine en verkruimel ze op de hoogste stand.
– Smelt de boter in een steelpannetje en giet deze bij de koekkruimels. Meng de boter goed door de kruimels.
– Bedek de bodem van een springvorm (26 cm) met bakpapier en stort het koekkruimelmengsel hierin.
– Druk de koekkruimels stevig aan met de bolle kant van een lepel en zorg dat de bodem overal even dik is.
– Zet de springvorm in de koelkast en ga verder met de bereiding van het kwarkmengsel.
– Week de blaadjes gelatine 10 minuten in een kommetje koud water.
– Pureer de kersen in een keukenmachinee tot een grove massa.
– Klop de slagroom stijf.
– Verwarm cranberrysap in een steelpannetje.
– Knijp de gelatine uit, haal het pannetje van het vuur en voeg de gelatine toe. Roer totdat de gelatine volledig is opgenomen.
– Roer de poedersuiker door de kwark.
– Voeg vervolgens het cranberrysap met opgeloste gelatine en de slagroom toe en spatel deze luchtig de kwark.
– Voeg de gepureerde kersen toe en spatel ook deze voorzichtig door het mengsel.
– Haal de springvorm uit de koelkast en stort de kersenkwark erop.
– Laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
– Garneer de taart vlak voor het serveren desgewenst met wat verse kersen. Enjoy!

1 Comment

  1. Guus

    juli 8, 2013 at 8:43 pm

    Ik heb sinds kort je blog ontdekt, leuke recepten! Afgelopen weekend deze taart gemaakt, hij was heerlijk!

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress