Onze Franse Keuken

Watermeloensalade met gemarineerde kipfilet en mango

Watermeloensalademango.jpg

Kip, Salades | juli 6, 2013 | By

Watermeloen is weer volop verkrijgbaar. In elke supermarkt zie je van die mooie stapels groene bonken. Ik ben met name fan van de pitloze variant, want dat scheelt een hoop gepiel met die pitjes bij de bereiding van de meloen voor een salade. Gemak dient de mens….

Uiteraard staat ook dit seizoen bij ons op La Panacée het succesnummer ‘waanzinnige watermeloensalade’  regelmatig op tafel bij de BBQ. Daarnaast heb ik een aantal nieuwe zomerse recepten met watermeloen bedacht, gewoon om een beetje af te wisselen. Dit is er één van. Ik vind de smakencombinatie in ieder geval echt super. Hij is ook erg geschikt als maaltijdsalade.

De kipfilet marineer ik onder andere met vijf kruidenpoeder, een chinees kruidenmengsel bestaande uit steranijs, kruidnagel, sichuan peper, kruidnagel en venkel. Dat geeft de kip een subtiele smaak, die uitstekend aansluit bij watermeloen en ook de mango is een goede aanvulling op het geheel. De eenvoudige dressing met sherry azijn maakt het helemaal af. Bovendien ziet ook deze salade er leuk uit op tafel. Het oog wil tenslotte ook wat…..

 

Recept: Watermeloensalade met gemarineerde kipfilet en mango

Ingrediënten:

– 400 gram kipfilet
– 400 gram watermeloen in blokjes (dus gewogen na verwijderen schil)
– 2 eetlepels zonnebloemolie
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 theelepel vijf kruiden poeder
– Sla (naar keuze)
– 1/2 rode ui, fijngesneden
– 1/2 mango, in blokjes
– zout
– 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Voor de dressing
– 2 eetlepels zonnebloemolie
– 1 eetlepel Xeres (sherry) azijn
– 1 theelepel honing

Bereiding:

– Snijd de kipfilet in dunne repen.
– Maak een marinade van 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel sesamlie, een theelepel vijf kruiden poeder en een flinke snuf zout.
– Leg de kipfilet reepjes in de marinade en laat een kwartiertje staan.
– Was en droog wat sla naar keuze deze en verdeel over een platte schaal.
– Verdeel watermeloen- en mangoblokjes samen met de rode ui over de sla
– Bak of grill de gemarineerde kipfilet (hebt geen extra bakboter/olie nodig voor het bakken/grillen)
– Verdeel de kipfilet over de salade.
– Meng voor de dressing 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel Xeres azijn en de honing goed door elkaar.
– Giet de dressing over de salade, sprenkel de sesamzaadjes erover en serveer. Bon appetit!

4 Comments

  1. Huis in de Provence

    juli 6, 2013 at 1:43 pm

    Hoi Lisette,

    Deze ziet er lekker uit!! Ga ik van de week een x proberen. Past helemaal bij de temperatuur (ruim 30 gr)……
    Fijn weekend,

    Gr. Mirjam

    Reply
  2. Lisette

    juli 9, 2013 at 7:24 pm

    Hallo Lisette,

    Heerlijke recepten zeg, ik kijk zo af en toe mee en oh oh oh – het water loopt me in de mond.
    Nu vraag ik me alleen nog even af voor hoeveel personen de recepten zijn, ik ga uit van 4 maar misschien zit ik er helemaal naast?

    Een fijn leven daar! Geniet van de Franse zon:)
    Hartelijke groet,
    Lisette

    Reply
  3. Lisette

    juli 11, 2013 at 10:37 am

    Hi Lisette,

    Dank voor je leuk reactie. Het hangt een beetje van het recept af. Deze salade is bijvoorbeeld een prima voorgerecht voor 4 personen. Wil je hem als maaltijdsalade serveren dan is het meer geschikt voor 2 personen. Bedankt voor de tip – ik zal vanaf nu wat beter op letten het aantal personen bij het gerecht te zetten (basis is inderdaad over het algemeen 4 personen). Groetjes uit Frankrijk, Lisette

    Reply
  4. Lisette

    juli 12, 2013 at 9:45 pm

    Aha! – Dank voor je reactie.
    Toch goed om even te weten dat het idd als voorgerecht bedoeld was, ik zou 'm op een zomerse avond idd eerder als maaltijdsalade gebruiken.

    Ik blijf je lezen! Bedankt voor je moeite, knap dat je daar tijd voor weet te maken naast al je bezigheden.
    Groet,
    Lisette

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress