Onze Franse Keuken

Groentelasagne met gesmoorde kool en ei

Groentelasagne.jpg

Pasta, stap-voor-Stap | mei 31, 2015 | By

Ik wilde eens een ander type lasagne maken, dan de standaard bolognaise variant. Ik kwam op het idee door een raddichiolasagne, die maanden geleden een keertje bij Koffietijd werd gemaakt. Ja, ik doe mijn kookinspiratie echt overal op. Raddichio, dat is hier niet altijd te krijgen en daarom verzon ik een versie met rode en witte kool. Aangezien ik met een mega-carnivoor samenleef, besloot ik hem niet helemaal vegetarisch te maken, maar er wat gebakken spekjes aan toe te voegen. Lekker man! Dit is echt een leuke lasagnevariant, weer eens wat anders.

Recept: Groentelasagne met gesmoorde kool en ei 

Ingrediënten:

– 250 gram champignons
– 150 gram rode kool
– 150 gram witte kool
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel balsamicoazijn
– 1 eetlepel rode port
– 50 gram gezouten roomboter
– 50 gram bloem
– 400 ml melk
– 75 gram Roquefort
– 1 volle eetlepel mascarpone
– 4 hardgekookte eieren
– lasagnebladen
– 150 gram geraspte (oude) kaas
– desgewenst 100 gram spekblokjes

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Snijd de champignons in dunne plakjes en de rode en witte kool in dunne reepjes.
– Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de reepjes kool een minuut of 5.
– Pers de knoflook uit boven de pan, giet de balsamicoazijn en rode port erbij en laat even stoven, totdat het vocht verdampt is.

– Laat de boter smelten in een steelpannetje. Voeg dan de bloem toe en verwarm het al roerend ongeveer 2 minuten.
– Pak dan een garde en roer de melk erdoor, totdat je een gladde saus hebt.
– Voeg dan de champignons, Roquefort en mascarpone toe en laat 5 minuten pruttelen. Roer af en toe.

– Bak de spekblokjes en laat ze uitlekken op keukenpapier.
– Doe de gesmoorde kool bij de champignonsaus.
– Bedek een beboterde ovenschaal met een laagje lasagnevellen.
– Schep daarop een laag saus en bedek die met plakjes ei en wat uitgebakken spekjes.

Dan weer lasagnevellen, saus, ei en spekblokjes.

– Dan voor de 3e en laatste keer lasagnevellen en tot slot een laag saus.
– Verdeel de geraspte oude kaas over de saus.

 
– Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak hem 25 minuten. Bon appetit!
 
PSSST… voor een vegetarische variant laat je gewoon de spekjes weg – ook lekker!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress