Onze Franse Keuken

Pasta met gegrilde pompoen, walnoot, spek en komijnekaas

pompoenpasta.jpg

Pasta | november 15, 2015 | By

Het verrassende bestanddeel van deze herfstpasta is ‘komijnekaas’. Pompoen en komijn gaan heel goed samen. Ik kruid mijn pompoenblokjes vaak met gemalen komijn en dat was ik ook van plan toen ik deze pasta ging maken. Ik kon alleen het komijnpoeder niet vinden. (op!!) en dus moest ik wat anders verzinnen. Toevallig hadden we nog een stukje komijnekaas in de koelkast liggen. Overigens heel onlogisch, aangezien dat hier in Frankrijk niet verkrijgbaar is(meegebracht door lieve gasten uit NL), maar ok, zo zie je maar weer..

Dus als een soort noodgreep bedacht ik ter plekke dat het vast ook wel ging werken met wat blokjes komijnekaas. Wat gebakken spek erbij en knapperige walnoot en tada…Top! Zo leuk als je op zo’n manier een ‘nieuw’ gerechtje creëert. Ik vind het in ieder geval een aanrader. Probeer het eens.

Recept: Pasta met gegrilde pompoen, walnoot, spek en komijnekaas
Voor 2 personen

Ingrediënten:

– 250 gram pompoen, geschild en in blokjes
– 1 teen knoflook
– 1 theelepel grof zeezout
– 1 theelepel zwarte peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 150 gram penne pasta
– 70 gram komijnekaas
– 30 gram gepelde walnoten
– 6 plakjes ontbijtspek
– 2 eetlepels creme fraiche
– 1/2 eetlepel tomatenpuree
– 1 eetlepel citroensap
(- 75 ml kookvocht van de pasta)

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Doe de pompoenblokjes in een braadslee.
– Knijp de knoflook uit boven de braadslee en voeg ook zeezout, peper en olijfolie toe.
– Hussel alles goed door elkaar met je handen, zodat alle blokjes zijn bedekt met een laagje olie.
– Schuif de braadslee in de voorverwarmde oven en gaar de pompoen 30 minuten.
– Breng na een kwartier een grote pan water aan de kook en kook daarin de penne al dente (duurt ongeveer 12 minuten – en dan is je pasta dus gelijk klaar met je pompoen).
– Bak de plakjes ontbijtspek in een koekenpan, zodat ze mooi krokant zijn. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
– Haal de pompoenblokjes uit de oven. Doe de helft van de blokjes in een keukenmachine.
– Doe ook 3 plakjes gebakken ontbijtspek (scheur in stukjes), de creme fraiche, tomatenpuree, citroensap en 75 ml van het pastakookvocht in de keukenmachine en meng alles tot een fluweelzachte saus.
– Giet de pasta af en roer de pompoensaus door de pasta.
– Scheur de resterende 3 plakjes ontbijtspek in stukjes, hak de walnoten grof en snijdt de komijnekaas in kleine blokjes.
– Hussel de resterende helft van de pompoenblokjes samen met de stukjes ontbijtspek, walnoten en komijnekaas door de pasta.
– Verdeel de pasta over de borden en serveer. Bon appetit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress