Onze Franse keuken

Voorjaarssalade

Salades | March 15, 2017 | By

Het zonnetje schijnt en we zijn lekker buiten bezig met allerhande onderhoudsklussen. Het seizoen staat immers weer voor de deur. Nog een paar weekjes en dan arriveren de eerste gasten. Al dat geklus in de buitenlucht maakt hongerig en dus is de lunch momenteel wat uitgebreider. Op de markt heb ik een grote zak met groene asperges op de kop getikt. Niet de allermooiste exemplaren, maar ach, als je ze in stukjes hakt dan merk je daar niets van. Ik gebruikte ze gisteren voor deze salade met roergebakken groene asperges, stukjes in de oven gegaarde zalmfilet en avocado. Voor het frisse voegde ik stukjes sinaasappel toe. Geen saus of vinaigrette. Gewoon een klein beetje olijfolie en wat druppels witte balsamico azijn over het geheel gieten. Dan nog een flinke draai aan de pepermolen en smullen maar. Ik vind dit een echte voorjaarssalade en heb er ontzettend van genoten – zittend op onze veranda met mijn gezicht in de zon – broodje erbij..niets meer aan doen…Life is good!

Voorjaarssalade
Aantal personen: 2
Print
Voorbereidingstijd
Voorbereidingstijd
Ingrediënten
  1. - 2 kleine stukken zalmfilet met vel (totaal zo'n 240 gram)
  2. - 300 gram groene asperges
  3. - 1 sinaasappel
  4. - 1 avocado
  5. - olijfolie
  6. - witte balsamico azijn
  7. - grof zeezout & versgemalen peper
Bereiding
  1. - Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. - Leg de zalmfilets met vel naar beneden in een braadslee. Sprenkel er een beetje olijfolie over en bestrooi met grof zeezout. Bak de zalmfilets 15 minuten in de oven. Als het goed is zijn ze dan net gaar. Laat even afkoelen en maak in de tussentijd de rest van de salade.
  3. - Snijd de harde uiteinden van de asperges en snijd ze vervolgens in stukjes van een centimeter of 2 à 3.
  4. - Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Voeg de aspergestukjes toe en bestrooi royaal met grof zeezout en versgemalen peper. Roerbak de aspergestukjes 5 minuten, tot ze mooi beetgaar zijn.
  5. - Verdeel de aspergestukjes over 2 borden.
  6. - Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verdeel die over de aspergestukjes.
  7. - Schil de sinaasappel en verwijder de velletjes van de partjes. Breek de sinaasappelpartjes in kleinere stukjes en verdeel die over de salade.
  8. - Breek nu voorzichtig de zalmfilets in kleine stukken: als het goed is krijg je een soort vlokken. Let goed op dat je de graatjes eruit haalt. Verdeel ook de zalmvlokken over de salade.
  9. - Sprenkel een beetje olijfolie en wat witte balsamico azijn over de salade. Geef tot slot nog een flinke draai aan de pepermolen boven de borden. Bon appetit!
Onze Franse keuken http://www.onzefransekeuken.nl/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment