Onze Franse Keuken

Kokos Rotsjes

Koekjes | april 19, 2017 | By

Dit is nou echt zo’n leuk receptje. Je hebt er slechts drie ingrediënten voor nodig: ei, suiker en geraspte kokos. Het ei klop je met de suiker tot een ‘mousse’. De kokos erbij en vervolgens mengen, totdat je een soort dikkig kruim krijgt. Dat zet je anderhalf uur in de koelkast. Dan met je handen balletjes rollen van het kruim.

Een kwartiertje in de oven en smullen maar.
Zeg nou zelf: Supersimpel, toch?! Een leuke lekkernij voor bij de koffie of thee. Aanrader!
 

Kokos Rotsjes

Voorbereidingstijd1 uur 30 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 90 gram kristalsuiker
  • 125 gram geraspte kokos

Bereiding

  • Klop het ei met de suiker in je keukenmachine tot een lichtgele mousse. Dit duurt een minuut of 5 à 6.
  • Voeg dan de geraspte kokos toe en meng dit ook nog even goed. Er ontstaat een dikkig kruim.
  • Dek de kom af met keukenfolie en zet 1,5 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Zet een bakplaat klaar, bekleed met bakpapier.
  • Haal de kom uit de koelkast en vorm met je handen kleine balletjes. Gewoon een beetje kneden, kan echt geen kwaad. Als het goed is krijg je zo'n 12 bonken.
  • Leg ze met wat tussenruimte naast elkaar op de bakplaat.
  • Schuif in de oven en bak 15 minuten. Als het goed is zijn ze nu mooi lichtbruin. Enjoy!

2 Comments

  1. Claudia

    april 29, 2017 at 1:04 pm

    Eigenlijk moet dit recept voorzien worden van een waarschuwing: “Pas op, verslavend lekker!” Want die 12 ballen hebben het niet heel lang overleefd bij ons… ze waren snel te maken en ze waren ook net zo snel weer weg. Heerlijk! En lekker zoet 😉
    Dikke kus,
    Clau

    Reply
    • Lisette

      mei 31, 2017 at 3:48 pm

      Ha, ha, ha…..gelukkig snel te maken 🙂

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress