Onze Franse keuken

Tomaten pesto

Saus/Chutney/Pesto, Youtube | February 9, 2018 | By

Enige tijd geleden organiseerde ik een winactie op mijn blog. Daarbij vroeg ik de deelnemers aan te geven, welk blogrecept zij graag in video vorm terug zouden willen zien. De winnares ging voor de supersnelle pasta met tonijn en rode pesto.

Vandaag heb ik die video opgenomen. De grap is, dat ik in het originele recept rode pesto gebruik uit een potje. Daar merk ik wel aan, dat ik de afgelopen jaren toch wat veranderd ben op kookgebied. Ik maak al jaren mijn pesto’s zelf. Het klusje is zo gepiept en het is een stuk lekkerder dan een gekochte versie. Ook realiseer ik me nu, dat mijn tomaten pesto nog niet eens op mijn blog staat. Dus bij deze, ruim 5 jaar later, alsnog….

Hieronder vind je het recept voor homemade tomaten pesto, zowel in video- als in blog versie. Volgende week vrijdag komt de video van de supersnelle pasta met tonijn online. Ik wens jullie allemaal een heel fijn Carnavalsweekend toe. ALAAAAAAAAAF!!!!!

 

Tomaten Pesto
Print
Voorbereidingstijd
Voorbereidingstijd
Ingrediënten
 1. - 3 takjes verse basilicum
 2. - 20 gram pijnboompitten
 3. - 1 teen knoflook, in stukjes gesneden
 4. - 30 gram zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
 5. - 1 theelepel tomatenpuree
 6. - 1 eetlepel balsamico azijn
 7. - 1/2 theelepel peper
 8. - 45 gram parmezaanse kaas (blokje - in stukken gesneden)
 9. - 50 ml olijfolie, extra vierge
Bereiding
 1. - Doe de basilicum, pijnboompitten, knoflook, zongedroogde tomaat, tomatenpuree, balsamico azijn, peper en stukken parmezaanse kaas in een keukenmachine. Pureer.
 2. - Giet de olijfolie erbij. Pureer nog even tot je een mooie massa hebt. Klaar!
 3. - Je kunt de pesto in een jampotje gieten en afgedekt ongeveer een week bewaren in de koelkast.
Onze Franse keuken http://www.onzefransekeuken.nl/

Comments

 1. Leave a Reply

  Marleen
  February 10, 2018

  Heerlijk ga ik maken! De pijnboompitjes niet eerst roosteren?

  • Leave a Reply

   Lisette
   February 12, 2018

   Hi Marleen, nee hoor – niet nodig. Gewoon zo in de mixer doen.

 2. Leave a Reply

  Elly
  February 10, 2018

  De tomatenpesto gemaakt. Heerlijk. Moet er een laagje olijfolie op als ik de pesto een paar dagen in de koelkast wil bewaren. .Gr. elly

  • Leave a Reply

   Lisette
   February 12, 2018

   Voor een paar dagen hoeft dat niet. Als je het wel doet, kan je het wel iets langer bewaren in de koelkast.

Leave a Comment